Συμβουλευτική

Όλγα Μουλάκη Ψυχολόγος

Οι σπόροι που μεγαλώνουν…

Κάποια στιγμή στη ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με θέματα που δεν ξέρουμε πως ακριβώς να διαχειριστούμε ή δεν είμαστε σίγουροι τι είναι καταλληλότερο να κάνουμε… Πολλοί άνθρωποι σ’ αυτές τις περιπτώσεις απευθύνονται σ’ έναν ειδικό για κάποιες συμβουλευτικές συνεδρίες.

Τι είναι η συμβουλευτική;

Είναι η εξέταση των θεμάτων που μας απασχολούν και η παροχή συμβουλών και προτάσεων από τον ψυχοθεραπευτή για την καλύτερη αντιμετώπισή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ν’ αποκαλυφθεί ότι το πρόβλημα που εξετάζουμε δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου. Τότε έχουμε την επιλογή, αν θέλουμε, να συνεχίσουμε στη ψυχοθεραπεία.

Συμβουλευτική οικογένειας και σχέσεων

Οι σχέσεις και οι οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα, μερικές φορές δύσκολα. Κάποιες ρίζες των προβλημάτων στις σχέσεις κρύβονται πίσω από παλιά άλυτα θέματα (προσωπικά ή της σχέσης), βρίσκονται στην αδυναμία να ακούσουμε τους άλλους ή στον τρόπο που εκφράζουμε (ή αποσιωπούμε) τις πραγματικές επιθυμίες κι ανάγκες μας. Φαίνεται πως οι σχέσεις μερικές φορές ‘’κλειδώνουν’’ σε τρόπους αδιέξοδους, που επαναλαμβάνονται προκαλώντας όλο και μεγαλύτερο πόνο… Όταν οι σχέσεις, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, έχουν εγκλωβιστεί σε δυσλειτουργικά ‘’μοντέλα’’, η συμβολή ενός ειδικευμένου συμβούλου σε θέματα σχέσεων μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πώς δημιουργούμε τα προβλήματα. Μας υποστηρίζει στην εξερεύνηση νέων, ικανοποιητικότερων τρόπων αντιμετώπισης των θεμάτων μας αλλά και στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών.

  • ΟΛΓΑ ΜΟΥΛΑΚΗ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
  • ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
  • Συμβουλευτική οικογένειας
  • Συμβουλευτική σχέσεων
  • © 2016 ΟΛΓΑ ΜΟΥΛΑΚΗ

Ευχαριστώ την Κατερίνα για την ξεχωριστή φωτογραφία και τη Δήμητρα για την υπέροχη, δημιουργική δουλειά της. Ο.Μ. Portrait photo by http://www.marianou.grDesign by www.pixelaki.co.uk